jueves, 5 de diciembre de 2013

EL TIFÓ HAIYAN



El tifó Haiyan acostant-se a les Filipines


El tifó Haiyan de novembre de 2013també conegut com el tifó Yolanda, és un dels ciclons tropicals més forts mai enregistrats, només superat pel Tifó Tip de 1979. El Haiyan es va originar en una zona de baixes pressions est-sud-oest de Pohnpei a l'oest de l'Oceà Pacífic el mes de novembre. La seva ruta va ser cap l'oest. Ràpidament la pertorbació atmosfèrica es va convertiren un cicló tropical i després va tenir un període de ràpida intensificació. El centre d'alerta de tifons, Joint Typhoon Warning Center (JTWC), va donar al tifó Haiyan el grau de supertifó (categoria 5) amb vents superiors als 240 km/h el dia 6 de novembre de 2013.

L'organisme governamental ha estimat que 9,9 milions de persones han quedat afectades pel tifó en 574 municipis, amb 225.922 d'elles allotjades en 1.069 centres d'evacuació.



Més de 574.000 cases van quedar destruïdes i al voltant de 575.000 van patir desperfectes, ha assenyalat el Consell, que ha elevat els danys a més de 24.500 milions de pesos (530 milions de dòlars o 412 milions d'euros), dels quals 13.182 milions van ser en infraestructures, informa Efe.

Ruta de tifó Haiyan
Gairebé tres setmanes després del desastre, l'ONG Metges sense Fronteres ha assegurat que hi ha localitats a les Filipines afectades pel tifó que encara no han rebut cap mena d'ajuda humanitària. "Mentre que s'ha concentrat l'ajuda humanitària en la ciutat de Tacloban, que es va veure molt afectada, moltes àrees remotes encara no han sigut assistides", afirma en un comunicat la coordinadora d'emergències regional de MSF, Anne Taylor.







                               

                            
                                        








No hay comentarios:

Publicar un comentario